Willem Sikkema

Vic de Vicaris

willem Sikkema

Ik werd geboren in een klein leuk Stadje Hasselt onder de rook van Zwolle. Ik had een onbezorgde jeugd en kon ongedwongen  genieten van het leven. Speelde het spel waar ik van hou. Voetballen deed ik nl. heel graag. Studeren had niet mijn voorkeur toch was ik heel nieuwsgierig en las ik veel. Op mijn manier zoog ik alle kennis in me op. Na de middelbare school en een korte diensttijd begon ik bij het Assurantiebedrijf in de naburige Stad. Hier leerde ik wat klantvriendelijkheid was en deed kennis op in het verzekeringswezen haalde tussen neus en lippen mijn diploma s en genoot van het leven samen met mijn vrouw.

In de drang om voor uit te komen maakte ik stap voor stap carriere in de verzekeringsbranche en ondertussen ging het me in het voetbal ook goed na heel lang trainen en hard werken met mijn beperkte voetbalcapaciteiten haalde ik het eerste van ons Cluppie. Ging ondertussen vanaf mijn 20e bestuurlijk mijn bijdrage doen aan het verenigingswezen. Stap voor stap ontwikkelde ik me. Ons voetbalcluppie maakte een hoge vlucht en presteerde boven zijn kunnen.

Ik ging verder op het carriere pad en maakte de stap naar zelfstandig ondernemer. Dan krijg je te maken met wet en regelgeving, met concurrenten en met zakenpartners naast je klanten. Het leven van een ondernemer is er een van voetangels en klemmen. Samenwerken is niet echt makkelijk en zo gingen de zaken dan ook helaas mis. Dan leer je de BV Nederland van een andere kant kennen. De Bank die eerst zo vriendelijk was en je graag geld verstrekte wil zijn geld terug terwijl je problemen hebt. De zorgverzekeraar komt met boetes als je te laat betaald.

De huur en zorgtoeslagen maken je het leven bijna onmogelijk en de druk is mega.

De met hard werken verdiende woning wordt je afgepakt en je staat van de ene op de andere dag op straat met een kind waar je voor moet zorgen. De wereld van geld is een wereld van list en bedrog. Ondernemers die bankiers bedriegen, bankiers die ondernemers bedriegen en waar het juridische spel om de knikkers alleen maar gaat om meer. Kennelijk moet je dit allemaal meemaken om er achter te komen hoe het werkt. Normaliter praat je hier niet over je wil je eigen boontjes doppen en niet om hulp vragen.

Net zoals ieder mens heb je je trots en je wil doen waar je goed in bent.  Dat doe ik nu. Ik ondersteun ondernemers in deze wereld van list en bedrog. De wereld van papier en nu een digitale wereld. In deze wereld kan je van achter je bureau het leven van mensen kapot maken zonder ze ooit te zien.

Het egoisme viert hoogtij men gaat voor zijn eigen voordeel en laat zich niets welgevallen aan anderen. Bankiers die geen risicos willen nemen terwijl nederland daar groot mee is geworden. Geld wat geen geld meer is , de digitale geldschepping die ons totale geldwezen ontwricht en waar we de derde wereld ook mee op willen schepen door daar digitaal bankieren in te voeren.

De overheid die niets anders is dan een groot geprivatiseerd ambtenaren apparaat waar de politici boven op zitten zonder het stuur in handen te hebben.  Regelgeving die de burger onder druk zet met het bedreigen van zijn eigen burgers met boetemaatregelen en deurwaarders. Het loopt volledig uit de hand en we zitten als konijntjes in het licht af te wachten totdat we afgeschoten worden.

Mensen spelen het spel mee om te overleven. En passen zich aan aan steeds veranderende regels van de ambtenaren maffia.

Deze mensen besturen ons land , lopen geen enkel risico , hebben iedere maand hun geld en bepalen wat de koers is.

Aan dat spel werk ik niet meer mee. Ik leef mijn eigen leven en laat me niet koeieneren door de overheid en kies de tegenaanval.

Ik ga me gedragen als een Multinational met mijn medeondernemers tot we er ook werkelijk een zijn. We lobbyen bij ambtenaren en politici voor wat we willen. We willen eerlijk werk voor iedereen, een einde aan de kartelvorming en vriendjespolitiek , een einde aan het creeren van Geld wat niet bestaat en wat ons hele syteem ontwricht.

We willen een wereld waar genoeg is voor iedereen, zonder dat we onze eigen overheid als vijand moeten zien.

Ik wil daar aan bijdragen door zo af en toe ongezouten mijn mening te geven . Niet omdat ik precies weet hoe alles moet maar omdat ik zie dat de mensen die niet hooggeleerd zijn, of in een gespreid bedje zijn geboren het moeilijk hebben en niet gehoord worden in onze maatschappij.

Als jezelf moet worstelen om je te handhaven in deze wereld terwijl je voldoende capaciteiten hebt hoe is het dan voor mensen die dat niet kunnen ?

Oplossingen zijn er voldoende maar bij oplossingen moet je bedenken dat het ambtenarenapparaat zal slinken wanneer je de problemen echt oplost. Dat is nu net niet de bedoeling van deze geprivatiseerde overheid, daarmee ondergraaft ze haar eigen bestaansrecht.

Dus verwacht niets van onze overheid, zie het als een zelfstandige bedrijfstak die zijn eigen banen creert en er niet voor jou is. ( zie bij Burgerrechtsherstel wat de BV Nederland echt is )

Deze zienswijze wijkt misschien af van het gemiddelde en geeft een andere kijk op ons bestaan. Wat ik wil is dat we gelukkig kunnen leven in welzijn en welvaart en dat geldt ook voor onze kinderen.

Wanneer ik daar dingen voor moet doen die afwijken van het gemiddelde dan is dat zo. Wanneer de overheid er alleen maar is voor zijn welgestelde burgers dan zijn we ergens de weg kwijtgeraakt en het overzicht kwijt.

Wij willen Politiek en Ondernemen combineren daar waar het nodig is en we zullen alles doen om ons zelf te bevoordelen. Transparant uitkomen voor wat we willen. 500.000 ZZP ers is een enorme macht als ze er zelf achter komen  !

2 miljoen Burgers die hun eigen boontje s moeten doppen zonder de voordelen van de Multinationals en de Steun van de Overheid willen gehoord worden !

Met een ander betaalsysteem zijn we van de ellende van de overheid af creeren we rust voor onze medeburgers.

Maar als zo vaak is het verdeel en heers wat de Overheid doet. En de ZZP er is alleen. Tenminste dat  denkt ie maar dat is ie niet  ! Hij is onderdeel van een enorme groep van hardwerkende intelligente mensen.

Samen met het MKB moeten we tegengas geven en zorgen dat de regeldruk en bemoeizucht van ambtenaren wordt teruggedrongen.

willem Sikkema

Vic de Vicaris

 

Post by De Vicaris

Oprichter van het platform,overtuigd dat samenwerken de enige manier is om langdurig succesvol te zijn. Met vele handen bereik je meer. Door georganiseerd samen te werken waarbij waardereing plaatsvindt door middel van boekhoudkundig kapitaal.