De weg naar

De weg naar …..

Na jarenlang gewerkt te hebben in het verzekeringsbedrijf bij een grote internationale bank ben ik gestopt omdat de manier van werken me tegenstond. Eigen initiatief werd niet gewaardeerd wat voor mij de reden was om mijn ontslag in te dienen.

Nadat ontslag ontstond er een zoektocht wat te doen. Er moest tenslotte brood op de plank komen. Dat brood werd makkelijk verdiend binnen grote organisaties waar ik werkzaam was geweest. Nu stond ik er echter alleen voor. Na eerst nog geprobeerd te hebben mijn draai te vinden in een aantal bank en verzekeringsgorganisaties begon ik met een drietal andere mensen een nieuwe onderneming. Samenwerken bleek niet echt makkelijk te zijn en na een jaar was er een te groot verschil van inzicht en ik stapte uit de organisatie. Kort daarna werd ik benaderd door mensen uit diezelfde organisatie om met hen verder te gaan.

Drie jaar lang hebben we dat gedaan maar in het proces van afsluitprovisie naar doorlopende provisie in de verzekeringswereld waarbij wij als eerste kozen voor doorlopende provisie hielden we het hoofd niet boven water en ging de onderneming helaas ter ziele.

Bij een faillisement loop je dan al snel tegen veel problemen aan. Banken achtervolgen je met ondersteuning van een verouderde faillisements wet je hele leven lang.

Financieel Nederland is een jungle voor ondernemers. Van hieruit ontstond bij mij de gedachte om te werken als De Vicaris.

De Vicaris

De Vicaris

De plaatsvervanger van de ondernemer, te denken en te handelen namens die ondernemer. Geld is de output van het werk en niet het startpunt. Vanuit deze visie de financiele wereld benaderen geeft rust in je denkpatroon en duidelijkheid.

Geld is in de basis alleen een ruilmiddel en geen stuurmiddel zoals het nu wordt gebruikt.

Ondernemendleven is de site waarbij ik mijn gedachten aan de wereld kan toevertrouwen, tevens is daar plek voor andere ondernemers om hetzelfde te doen.

Via Vicaris zoek ik ondernemers met dezelfde visie die willen meewerken aan een transparante financiele wereld om onze ondernemers te kunnen ondersteunen bij hun werkzaamheden.

Willem Sikkema

willem in china

willem in sjanghai