ABN-AMRO-LOGO

Onder ABN Amro-personeel is onrust over de salarisverhoging voor topmanagers. Werknemers zijn boos dat zij de komende jaren geen loonsverhoging krijgen, terwijl het salaris van de topmanagers met 20 procent is verhoogd.

De top krijgt het extra salaris ter compensatie. Ze kunnen namelijk veel minder bonussen krijgen.

Boosheid

Het Financieele Dagblad citeert ABN Amro-werknemers die op een intern weblog van bestuursvoorzitter Gerrit Zalm reageren. “Ik kan u verzekeren dat iedere cao-werknemer zou tekenen voor zo’n structurele verhoging om vervolgens van alle variabele beloningen af te zien”, schrijft een medewerker.

De ondernemingsraad van ABN Amro bevestigt dat er onrust is. “We herkennen de emoties van de medewerkers. Die verschillen heel erg, die variëren van begrip tot boosheid”, zegt or-voorzitter Margot van Kempen.

Eindejaarsbeoordeling

De werknemers zien dat ook klanten klagen over de salarisverhoging. Dat kan weer gevolgen hebben voor het ABN Amro-personeel. Bij de eindejaarsbeoordeling van werknemers wordt klanttevredenheid namelijk meegewogen.

De or is in gesprek met de ABN Amro-top over de onrust. “We rekenen er niet op dat de nieuwe afspraken nog worden teruggedraaid. We willen beter begrip krijgen voor de maatregelen en afspraken maken voor de toekomst