Ondernemerschap

Ondernemerschap hoe start je het  ? Begin je omdat je het leuk vindt of vanuit ergernis ? Start je om veel geld te gaan verdienen ? Start je omdat je je baan kwijt bent.

Iedere ondernemer heeft zo zijn eigen verhaal. De motivatie is verschillend voor ons allemaal. We hebben onze eigen interne drijfveren voor het ondernemerschap.

Voor mij als ondernemer was het de ergernis in mijn laatste baan. Ik kon mijn werk te makkelijk aan. Ik ergerde me aan mijn werkomgeving. Mijn zelfontplooiing kreeg geen kans.

willem sikkema

willem sikkema

Na veel geworstel met mijzelf heb ik ontslag genomen. De veilige omgeving van de multinational ING verdween.

Ooit vanuit mijn militaire dienstplicht terechtgekomen bij Amro Assurantien raakte ik verzeild in het financiele wereldje. In het verzekeringsvak gestart en daar alle disciplines doorlopen. De verdiensten waren goed, de werkomgeving prettig. .

Het verlaten van die omgeving was niet eenvoudig. De schijnveiligheid van een baan verdwijnt. Dat is wel gebleken. Ook bij de banken zijn er de afgelopen jaren ontzettend veel banen verdwenen.

Dan volgt de zoektocht naar een nieuw bestaan. Eerst nog in loondienst bij een aantal werkgevers. Dat leverde de zelfde worsteling op als bij ING. Dus hebben we de grote stap gemaakt en ben ik voor me zelf begonnen.

Ik heb altijd gezocht naar samenwerking met anderen. Samen met drie anderen mijn nek uitgestoken en gestart met Vicaris Finance BV.  Geld geleend en gestart. Na een jaar bleek de onderlinge samenwerking niet te zijn wat we van elkaar hadden verwacht.

Onze wegen gingen uit elkaar en ik begon aan een nieuw avontuur Sikkema & Partners. Ook hier was samenwerking de basis en al snel groeiden we hard. De financiele wereld was in ontwikkeling en we starten dan ook als eerste met doorlopende provisie om zo de stap te maken naar een financieel product met een juiste kostenstructuur. Dit bleek echter te voortvarend te zijn en veroorzaakt dat we de inkomsten niet op peil konden houden.

Helaas ging de onderneming failliet. Prive sta je dan borg voor schulden van de bank en ondervindt je ook dat deel van ondernemen. Het resultaat was dat in prive de woning verkocht moest worden. Schulden met de banken oplossen vanuit een positie waarin je geen geld meer hebt en je kredietwaardigheid naar nul is gegaan is niet erg eenvoudig.

Het ondernemersbloed kruipt echter waar het niet kan gaan en de schouders werden er ondergezet en met heel veel pijn en moeite zijn de schulden van de bank inmiddels opgelost.

Ik heb hele moeilijke jaren achter de rug en ben nu langzaam bezig om op te krabbelen. De kennis die is opgedaan in de zware tijden  gebruiken we nu voor het bouwen van onze toekomst.

We zijn met internationale handel bezig. Het samenwerken zit nog in de genen en we zijn dan inmiddels ook gestart met het Vicaris.Wie is de Vicaris. Dat is uw vertrouwenspersoon. De spil in Uw financiele wereld, uw ondernemerschap. In een wereld die steeds complexer is geworden is behoefte ontstaan aan een financieel goed ontwikkelde vertrouwenspersoon voor consumenten en ondernemers. Vaak zijn dit boekhouders, financieel adviseurs . Ook zij kampen echter met het fenomeen dat de kennis heel moeilijk is bij te houden. Vanuit die situatie is De Vicaris ontstaan, deze heeft een netwerk van specialisten achter hem staan, waar U als consument en ondernemer op zijn ondernemerschap kan rekenen.