Wat doet Kapitaal Op Maat?

Kapitaal Op Maat is een online platform dat investeerders en ondernemers bij elkaar brengt. Elke ondernemer met een financieel gedegen project kan dit via ons platform aanbieden. Particuliere en zakelijke beleggers kunnen geld steken in dit plan. Om crowdfinancing voor een zo groot mogelijke doelgroep aantrekkelijk te houden, hanteert Kapitaal Op Maat een beperkt aantal spelregels.

  • Zowel bestaande bedrijven als startende ondernemers zijn welkom.
  • De minimale investeringsaanvraag is € 25.000,-, de maximale aanvraag € 2.500.000,-.
  • Investeerders steken minimaal € 100,- in een project, met een maximum voor particulieren van € 40.000,- Voor zakelijke investeerders is geldt er geen limiet.
  • Ondernemers betalen hun investeerders een vast rentepercentage en (annuïtaire) aflossing gedurende de looptijd.
  • Het gehele investeringsbedrag moet binnen 6 tot 60 maanden zijn terugbetaald aan alle investeerders.

 

Bankrekening Stichting Derdengelden

Uw investering in projecten via Kapitaal Op Maat loopt via de bankrekening van deStichting Derdengelden Kapitaal Op Maat. U maakt uw investering over aan de Stichting Derdengelden. Als het doelbedrag van het project is behaald dan maakt de Stichting Derdengelden (na ondertekening van de Overeenkomst van Geldlening) het bedrag over aan de Ondernemer. De Ondernemer betaalt vervolgens zijn maandelijkse aflossing aan het Stichting Derdengelden die op haar beurt de investeerders weer uitkeert.

Zekerheid voor beide partijen

Kapitaal Op Maat houdt net als u van transparantie. Daarom geven we ondernemers en investeerders die met ons in zee willen gaan de nodige zekerheid.

Check van plannen door expertpanel
Ondernemers dienen hun aanvraag in bij een panel van financiële experts, die elk project nauwkeurig beoordelen. Op basis van historische gegevens (zoals een jaarrekening) en prognoses, aangevuld met een identiteitscheck, beoordelen zij uw plan. Aanvragen die op onze site zijn vermeld, zijn dus als financieel gedegen beoordeeld door onze experts.

Indeling plannen in 5 risicoklassen
Investeerders weten vooraf waar zij aan toe zijn. Onderdeel van de beoordeling van elke aanvraag is een indeling in risicoklassen. Er zijn 5 klassen, van hoog tot laag risico. Zo kunt u de investering selecteren die bij uw risicoprofiel past. En slaagt een ondernemer er niet in zijn streefbedrag bijeen te brengen? Dan heeft u binnen 3 werkdagen uw geld terug.

Zó voordelig is crowdfinancing via Kapitaal Op Maat

Zowel voor ondernemers als voor investeerders zijn de kosten laag. Als ondernemer betaalt u eenmalig een bedrag van € 249,- exclusief btw om uw financieringsaanvraag te toetsen. Verder betaalt u 3,25% succesfee over het doelbedrag, als het streefkapitaal is bereikt. Als investeerder betaalt u 0,9% van uw investering inclusief btw.

Geen onnodige administratie

Kapitaal Op Maat regelt achter de schermen de gehele administratieve afhandeling, evenals de terugbetaling van uw investering via de Stichting Derdengelden Kapitaal Op Maat als een project onverhoopt niet doorgaat.