Factoring is hét alternatief voor bankkrediet.

Waar MKB en ZZP ondernemers vaak niet in aanmerking komen voor een financiering bij een bank, biedt de alternatieve financieringsvorm factoring een oplossing! Want wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen ondernemen.
Simpel gezegd is factoring een vorm van financieren, waarbij ondernemers hun zakelijke facturen op de dag van factureren verkopen aan een factormaatschappij , waarbij deze partij als eigenaar de vorderingen direct aan u uitbetaalt. Op deze manier brengen wij betalingstermijnen terug naar 1 dag!
Wij nemen daarmee niet alleen de wachttijd van u over, maar ook uw debiteurenbeheer en kredietrisico, zonder onverwachte extra kosten! Zo loopt u géén risico meer mocht uw opdrachtgever tussentijds failliet gaan. Ook heeft u geen omkijken meer naar uw debiteurenbeheer. Uiteraard staat uw goede klantrelatie vanzelfsprekend voorop.
Factoring kan als een op zichzelf staande financiering worden gebruikt, maar het kan ook als een gecombineerde financiering worden toegepast, bijvoorbeeld wanneer er een (tijdelijke) piek in de orderstroom ontstaat.
Zo kunt u zorgeloos JA! zeggen tegen die interessante opdracht, extra investering of het realiseren van groei.
Wilt u ook uw facturen binnen 24 uur betaald krijgen?

Specifiek voor de groep MKB en ZZP ondernemers (met een omzet tot € 10.000.000,- op jaarbasis) die vaak bij banken niet in aanmerking komen voor een financiering biedt onze Factormaatschappij een oplossing. Want wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen ondernemen.
Bij ons gelden géén minimale omzeteisen, in te dienen bedragen of langlopende verplichtingen. Hierdoor maken wij factoring bereikbaar voor zowel de kleine ZZP’er, MKB’ers als de grote corporate organisaties.
Wij helpen ondernemers die zich willen focussen op hun specialisme en ambities, zodat zij zorgeloos JA! kunnen zeggen tegen die interessante opdracht, extra investering of het realiseren van groei.
Eigenlijk zijn wij er voor iedere ondernemer die op zoek is naar zekerheid en continuïteit van zijn liquiditeit. Zo geven wij u de vrijheid om te kunnen ondernemen.

Het proces is simpel !

U levert ons uw factuur
Wij kopen deze van u en sturen deze door naar uw klant
U krijgt deze factuur binnen 24 uur van ons uitbetaald
Vaak zelfs nog dezelfde dag!
Wij wachten de betaling van uw klant af

Voordat wij een factuur op uw klant kunnen aankopen, wordt er door ons een kredietwaardigheidsonderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek worden de cijfers en de gegevens van uw klant gecontroleerd. Aan de hand daarvan geven wij een advies met een daaraan gekoppelde limiet.
Doordat onze partner zelf het kredietwaardigheidsonderzoek uitvoert, nemen wij ook het op de factuur rustende kredietrisico van u over. Wanneer het kredietrisico is vastgesteld en uw klant is goedgekeurd, kunt u zonder zorgen uw facturen aanleveren en beschikt u altijd direct over uw geld.
U kunt uw originele facturen inclusief de benodigde bijlagen (werkbon of urenstaat) naar ons mailen of zelf uploaden in ons online portaal. Op uw factuur vermeldt u onze factoringstekst evenals ons bankrekeningnummer. Vervolgens wordt deze factuur opgenomen in ons proces. Simpel toch?

De voordelen van factoring

Naast het verkrijgen van een direct verbeterde cashflow door inkomsten uit de door onze partner overgenomen facturen, biedt het nog een aantal belangrijke voordelen:
100% verzekerd voor faillissement van uw klanten
Mocht uw opdrachtgever tussentijds failliet gaan dan lijdt u geen schade op het door ons aangekochte bedrag. Het kredietrisico dat op de aan onze partner overgedragen vorderingen rust wordt namelijk door ons overgenomen.
Uitbesteding debiteurenbeheer
Wij zorgen ervoor dat de relatie tussen u en uw klant blijft zoals hij momenteel is. Voor alle aan onze partner overgedragen vorderingen voeren wij namelijk het debiteurenbeheer. Problemen koppelen wij altijd direct aan u terug, of lossen wij direct voor u op. Hierdoor kunt u zich focussen op uw core-business, en het succes behalen dat u voor ogen heeft.
Geen onverwachte extra kosten
Veel factormaatschappijen berekenen onverwachte extra kosten, zoals een overschrijding van een betalingstermijn, door naar hun klanten. Wij vinden dit niet kunnen, daarom zullen wij eventuele extra kosten nooit aan u doorberekenen; deze nemen wij op ons. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze klanten altijd de zekerheid hebben over hun geld, en willen juist een last wegnemen in plaats van er één toe te voegen.