Bent u op zoek naar financiering vanaf 1 miljoen euro?
Via de NPEX kunt u uw groei financieren door middel van de uitgifte van obligaties of certificaten van aandelen.

Wij leggen u graag uit wie de NPEX is  en wat ze doen. Via NPEX kunt u uw financiering realiseren. De NPEX heeft een grote groep particuliere, zakelijke én verschillende institutionele beleggers die samen via de NPEX-effectenbeurs in uw onderneming kunnen beleggen. Uitgegeven obligaties en certificaten van aandelen zijn na uitgifte verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs.

Door de uitgifte van (achtergestelde) obligaties en certificaten van aandelen verbetert de liquiditeit en het garantievermogen van uw onderneming. Dit stelt u in staat om uw groeiambities tot uitvoering te brengen en uw onderneming op te schalen.

Voordelen voor u als ondernemer
≫ Door media exposure toename klanten en ambassadeurs
≫ Geen onderpand of zekerheden nodig
≫ Persoonlijke en deskundige begeleiding
≫ Onafhankelijke niet bancaire instelling
≫ Heldere tarieven gedurende de looptijd
≫ Door versterking van het eigen vermogen verbetert de balans

Waarom zou U kiezen u voor NPEX?
NPEX heeft door de jaren heen een sterk trackrecord opgebouwd in het begeleiden van ondernemingen bij uitgiftes van obligaties en certificaten van aandelen. Alle ondernemingen die wij hebben begeleid bij een emissie zijn succesvol gefinancierd. Vanuit NPEX verzorgen wij de gehele beleggersadministratie en de verhandeling van de uitgegeven obligaties of certificaten van aandelen.

Wat zijn de minimum voorwaarden voor uitgifte van obligaties & aandelen?
≫ Uw onderneming bestaat minimaal 3 jaar
≫ De minimum financiering via NPEX is € 1.000.000
≫ Er staat een solide organisatie, waarvan de continuïteit is gewaarborgd
≫ Uw onderneming heeft een groeidoelstelling
≫ Uw onderneming heeft in de laatste 3 jaar minimaal 1 jaar winstgevend afgesloten

Het proces
Op basis van de gevoerde gesprekken, een bedrijfsbezoek en het businessplan wordt beoordeeld of de financiering voor uw onderneming op de NPEX-effectenbeurs past.

Op basis van de jaarrekeningen wordt een analyse (kredietcheck) gemaakt. De financiële gezondheid van de onderneming wordt hier gemeten. Vervolgens wordt er een financiële analyse of waardering uitgevoerd door een onafhankelijk Corporate Finance kantoor. Op basis van cijfermatige analyses en gesprekken worden de kansen en risico’s beoordeeld alsook de haalbaarheid van de plannen.

Bij een positieve uitkomst zal een Prospectus worden gemaakt, hierin worden bedrijfsgegevens, de voorwaarden van de emissie en de risico’s verwoord. NPEX hanteert een modelprospectus welke conform de richtlijnen van de AFM is.
Vervolgens zal uw aanvraag worden gepubliceerd op de NPEX-effectenbeurs en is deze open voor inschrijving.