VZ 1210x750Beleggen we worden er mee dood gegooid. Iedereen weet hoe het moet. Het aardige is ,dat het ook inderdaad klopt iedereen weet hoe het moet. We beleggen allemaal. De moeder die haar kind opvoedt en de vader die zich een slag in de rondte werkt om de opleiding van zijn kinderen te kunnen betalen.
We willen allemaal een goed en veilig leven voor onze kinderen. Dus investeren we in onze kinderen, zodat ze later kunnen werken en een goed leven kunnen krijgen.
Waarom laten we ons dan leiden door onze hebzucht als banken ons enorme rendementen voorspiegelen. We weten dat die rendementen alleen behaald worden over de ruggen van anderen. Kinderarbeid in de derde wereld. Houtkap in Brazilie. Ontbossing voor Palmolie in Indonesie. Aankoop van landbouwgronden in Roemenie voor het grootkapitaal. Waarom werken we er dan aan mee . Onze pensioenfondsen zijn de rijkste van de wereld en maken toch onvoldoende rendement. Waarom geven we ze niet de opdracht om te investeren in mensen. In gezondheid. In opleiding en Educatie, in ontwikkeling van mensen. Beleggen betekent investeren in onze toekomst, in onze kinderen en het rendement is altijd onzeker. Garanties zijn er niet. We kunnen echter wel investeren in gedrag, in waarden en een visie ontwikkelen die gaat voor ontwikkeling van onze samenleving, die bouwt aan gezamenlijke toekmost van onze wereld ongeacht kleur en of ras.