ASR Nederland N.V. (a.s.r.) neemt per 01-01-2015 alle aandelen van de Van Kampen Groep (VKG) uit Hoorn over. De intermediaire serviceprovider blijft zelfstandig en onafhankelijk opereren vanuit Hoorn. 

 

Met de overname krijgt VKG  de mogelijkheid om haar ambitieuze toekomstplannen te realiseren. VKG verzorgt de administratie voor meer dan 3000 financieel adviseurs in Nederland en werkt samen met meer dan 150 financiële instellingen.
Paul Boon lid van de directie van VKG: ‘Wij zijn blij dat we onze rol op de Nederlandse markt verder kunnen versterken. De overname geeft ons de mogelijkheid om met nog meer kracht te investeren in verbetering, uitbreiding en innovatie van onze dienstverlening. Naast de kennis en kunde die we in meer dan 65 jaar hebben opgebouwd, kunnen we daarmee ook in de toekomst van grote toegevoegde waarde zijn voor intermediairs en aanbieders.’
Karin Bergstein, Lid van de Raad van Bestuur van a.s.r.: ‘Wij investeren in een succesvol en winstgevend bedrijf met een mooi perspectief. We hebben er alle vertrouwen in dat VKG ook in de toekomst een belangrijke rol kan spelen in een snel veranderend distributielandschap. Wat ons betreft blijft VKG dat op zelfstandige en onafhankelijke wijze doen.’
Aan de bestaande afspraken tussen VKG en haar partners zal niets worden gewijzigd. Voor de werknemers van VKG heeft de overname geen gevolgen. Zij blijven werkzaam vanuit het huidige VKG-kantoorpand in Hoorn. Welk bedrag er met de overname is gemoeid wordt niet bekendgemaakt.