DE BESTE BANK IN TIJDEN VAN ONZEKERHEID & VERANDERING
Jan De Vries
Wat is de beste bank in deze economische tijden? Deze vraag is op dit moment geen makkelijke vraag om te beantwoorden. Financiën of geldzaken in het huidige banksysteem moeten worden hervormd. Dit komt doordat ons reguliere banksysteem verziekt is en ziek is door torenhoge schulden. De rentevoeten liggen ongekend en ongezond laag. Alleen bij de Bigbank kun je nog een beetje rente krijgen over je spaargeld. Bigbank als moderne, toch traditioneel conservatieve bank zou je als de beste spaarbank kunnen beschouwen. Helaas, tegenwoordig is sparen bijna niet meer aantrekkelijk te noemen. Kapitaal is niet meer veilig op een bank en we zitten bovendien vast aan hoge schulden die uiteindelijk alleen tot erger kunnen leiden. Het aflossen van bestaande schulden is de beste spaarvorm op dit moment. Bovendien, bij het bepalen van wat de beste bank anno 2017 zou kunnen zijn, moeten we het volgende in de gaten houden.
We bevinden ons nu in een schemerzone. De beste bank moet nu in het licht van de huidige avondschemer van het (moreel) bankroete Westerse financiële machtssysteem en de dageraad van een nieuwe economische en geo-politieke situatie worden onderzocht. Hier moeten we vooral de rol van nieuwe innovatieve oplossingen bekijken die nieuwe fintech bedrijven hebben ontwikkeld binnen een groeiende peer-to-peer economie en nieuwe decentrale financiële systemen zoals Bitcoin, Ripple, Ethereum, Stellar, NXT of Bitshares. De dageraad van nieuwe financiën dankzij de uitvinding van Bitcoin is niet meer te verduisteren. De nieuwe fintech innovaties kunnen ons als gewone burgers helpen om door verschillende nieuwe Europese crisis en aankomende financiële stormen te kunnen zeilen … en ons ook in staat stellen om nieuwe economische systemen te kunnen bouwen. Vooral in het geval het oude systeem zal gaan imploderen door onhoudbare schulden. We hebben dan als burgers in ieder geval een financieel systeem om op terug te vallen. Daarom is het belangrijk om alles te leren over Bitoins in het bijzonder en cryptogeld in het algemeen. Voor meer info over de wereld van Bitcoin: Gratis Bitcoin Cursus!
Bovendien is het voor iedereen nu toch wel duidelijk dat de traditionele banken niet in het voordeel van de burgers werken. Dus, de beste bank moet je niet meer alleen zoeken in een traditionele bank, maar vooral ook in nieuwe innovatieve fintech dienstverleners zoals CryptoPay, SpectroCoin, UpHold, e-Coin, CurrencyFair en BTCdirect die de internet technologie van cryptocurrencies combineren met de beginselen van gezond geld, goud en zilver.
De beste bank voor je spaargeld ben jezelf door gebruik te maken van vooral de groeiende decentrale p2p economie rond Bitcoin. Dit geeft je nu vele nieuwe mogelijkheden om financieel weer heer en meester te worden over je verdiende geld. Financiële zelfbeschikking voor dan echt ook iedereen!

Het is ook belangrijk dat Nederland weer beschikt over de oude saaie nutsspaarbanken zoals we die in de vorige eeuw hadden. De oprichting van een echte depositobank met 100 % in reserve is ook een belangrijke zaak voor het veilig parkeren van ons spaargeld! Met de huidige rentes en risico’s lijken edelmetalen zoals goud en zilver nu de meeste veilige beleggingen. De beste bank in de nabije toekomst is een hervormde nutsspaarbank die de nieuwe Bitcoin en blockchain technologie heeft geïntegreerd in haar werkzaamheden.  

In dit opzicht is de hoge koers van de bloedige Petro-Debt Dollar als de huidige wereldreservemunt tijdelijk. De koers zal blijven door stijgen en vervolgens worden uitgevaagd, gevolgd door een herwaarding van alle valuta’s binnen een nieuw SDR-systeem onder leiding van het IMF. De beurzen worden kunstmatig hoog gehouden door allerlei geldveruimingsprogramma’s en super lage rentevoeten. Deze worden ingezet om o.a. zombiebanken in leven te houden, stinkende staatsobligaties op te kopen en de beurzen omhoog te stuwen. Hoelang is dit nog in stand te houden? Ik heb een uitgebreide analyse gemaakt over deze situatie en ik zal mijn bevindingen en aanbevelingen even kort samenvatten. Laat ik  even de ontwikkelingen super kort bespreken:
Iedereen doorziet nu de Amerikaanse propaganda. Het militair-industrieel complex heeft onder het mom van democratisering alleen chaos, dood en ellende veroorzaakt voor het beschermen van de petrodollar. Het Amerikaanse Imperium vervalt, olie kan spoedig ook worden gekocht met andere munten en de US Dollar verliest geleidelijk haar wereld reservestatus.
Het gebruik van de US Dollar zal verder worden vermeden, nieuwe handelsblokken en nieuwe bankinstellingen in het Oosten zullen een alternatief verder uitwerken. Dit proces is ingezet geworden door de Shanghai Cooperation Organization, Asian Infrastructure Investment Bank (de AIIB – waarvan Nederland nu ook een lid is), en de BRICS New Development Bank. 
Het internationaal SWIFT-systeem zal concurrentie krijgen van een alternatief Chinees & Russisch betalingsnetwerk. Het is dan ook niet vreemd dat SWIFT via het HyperLedger project betere alternatieven test om in de toekomst nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Grootbanken spelen ook graag met Ripple om een alternatief en hypermodern internationaal betalingssysteem te hebben op basis van Ripple’s blockchain technologie. Voor meer informatie: Wat is Ripple – XPR?
Het westerse bancaire systeem zal bezwijken als de US Dollar uiteindelijk wordt onttroont door het beleid van de CFETS voor het internationaliseren van de Chinese Renminbi als een nieuwe alternatieve wereld handelsmunt in het Oosten en in de BRICS-landen binnen een nieuw SDR-systeem.
De derivatenhandel en handel in obligaties (staatsschulden) zal in een enorme crisis terecht komen. Alle papieren luchtkastelen zullen opbranden en alleen hard assets, grondstoffen, edelmetalen zullen de nieuwe toetsteen worden van de waarde van een valuta.
The Big Reset is onafwendbaar. Een nieuwe Bretton Woods overeenkomst zal plaatsvinden. De oppermacht van China zal zich tonen. De Chinezen hebben enorme goudvoorraden opgebouwd. Ze hebben een stabiel netwerk van verdragen en hebben o.a. vele tactische allianties opgebouwd in Nieuw-Zeeland,  Zuid-Amerika en Afrika. De Amerikaanse hegemonie zal worden vervangen door een meer multi-polaire machtsbalans met China als de sleutelspeler. Zal er een Chinese geleide goudstandaard worden ingevoerd in samenwerking met de IMF?
Het Westen gedomineerd door de USA zal in een enorme nieuwe financiële crisis komen, de financiële macht zal zijn verschoven naar het Oosten. De Europese crisis escaleert en Europa zal uit elkaar vallen…… zal zich opnieuw moeten uitvinden en meer toenadering moeten zoeken tot Rusland en China. De V.S. zal imploderen onder haar eigen staatsschuld. Of zal het Project van de New American Century (PNAC)  toch nog slagen door een nieuwe Derde Wereldoorlog uit te lokken om de PetroDollar te handhaven door als nog Rusland, Iran en China weten te onderwerpen?
Op dit moment is het Duitse vraagstuk  in het kader van de oude Heartland Theory weer hoogst relevant. Duitsland mag geen vriendjes zijn met Rusland. Stel je voor dat Duitsland en Rusland de krachten zouden bundelen en naar het Oosten gaat kijken. Het Amerikaans Imperium zou niet meer Europa en de wereld kunnen domineren. Wanneer wordt Duitsland wakker en gooit ze haar made in USA halsband weg, die haar alleen zal leiden naar een nieuw conflict?

Dus, wat is de beste bank in het licht van deze zeer verontrustende ontwikkelingen:

Je moet banken kritisch vergelijken en overstappen van bank –  d.w.z. het overstappen naar een duurzame bank zoals de Blije Bank ten dienste van de samenleving die je gebruikt voor het verrichten van de noodwendige bankzaken.
Je kluis thuis. Alleen dat wat je nodig hebt om betalingen mee te verrichten laat je op de bank staan. Je krijgt er toch geen rente voor de risico’s die je neemt. BigBank is mogelijk een uitzondering, maar niet zonder risico’s. De beste bank is natuurlijk een 100 % reserve bank zonder counter-party risks en schulden: dit is de Blije Bank in oprichting, Uphold of de Euro Pacific Bank. Mogelijke alternatieven zijn offshore banks in Singapore & Hong Kong met grote kapitaalreserves. Uiteindelijk moeten Nederlanders een nieuwe deposito bank of nutsspaarbank oprichten voor het  echt beschermen van de belangen van de spaarders en rekeninghouders.
Natuurlijk, je eigen goud- en zilvervoorraad. Koop edelmatelen bij de beste bullion dealers. Goud op rekening kopen in het buitenland is zeker verstandig. Goud is altijd de maatstaf van rijkdom en geld geweest: waarom zou ik goud kopen?
Roep de watergeus in je op en koop een paar Bitcoins en altcoins. Gebruik deze wapens in een alternatief betalingssysteem in een revolutionaire peer-to-peer globale economie, buiten het reguliere Westerse bankenstelsel, overheden en de euro. Met bitcoins kun je makkelijk sparen in andere valuta, goud, zilver, palladium etc. De Bitcoin revolutie zal (hopelijk) omarmd worden door de jongere generaties om de macht van het geld te democratiseren, weer terug te brengen naar het volk. Een grote bankenreformatie zal het positieve gevolg zijn. We moeten stemmen met de voeten. De waarde van Bitcoin zit hem niet in haar prijs uitgedrukt in fiatgeld. Voor meer informatie: waarom zou ik investeren in bitcoin? Je kunt o.a. het burgerinitiatief Ons Geld steunen. Dit initiatief probeert een monetaire hervorming bespreekbaar te maken in de politiek.
Denk ook aan een mogelijke vluchtroute voor je geld, jezelf en je familie in het geval het weer behoorlijk misgaat in Europa. Kijk ook hoe je kunt bijdragen bij het testen en gebruiken van alternatieve, decentrale financiële en monetaire systemen zoals Bitcoin, Ethereum, Bitshares, Ripple, Synereo en NXT deze aanbieden. De bouwstenen zijn er, nu moeten we nog durven deze te gebruiken! 
Wat is de beste bank van Nederland? Doet deze vraag er eigenlijk wel toe? Bekende onderzoeken van o.a. de Consumentenbond onderzoeken de ervaringen van klanten en kijken naar de kosten e.d. Is het werkelijk relevant dat de Triodos Bank en de ASN Bank in de laatste bankmonitor (september 2014) als beste uit de bus kwamen? De beste spaarbank in Nederland is definitief Bigbank; maar oei, deze spaarbank is niet echt in Nederland gevestigd: Bigbank spaarbank recensie.
 
Uitgebreide analyse over de beste bank in deze moeilijke tijden:
Banken zijn ter nauwe nood gered door belastingcentjes en hebben hebben nog steeds zeer kleine reserves. Inflatie ligt op de loer en de spaarrentes zijn zeer laag doordat de Federal Reserve en de ECB heerlijk geld printen (met o.a. de QE programma’s) om de banken en de beurzen blij te maken. De werking van de beurzen lijkt ook niet meer zich te verhouden tot normale marktontwikkelingen. In het licht van deze ontwikkeling zijn er nieuwe instrumenten ontwikkeld zoals Binaire Opties. Het lijkt op dit moment makkelijker om via binaire opties, met behulp van een handelsomgeving van b.v. Optie24, geld te verdienen met de beurs indices, grondstoffen en valuta’s dan met de reguliere dure brokerage accounts. De grootste brokerage platform voor binaire opties heet ook niks voor niks Banc De Binary.

Ziet u de grafiek van de IMF hier boven?  Wilt u nog meer bewijs? De hele beurswereld lijkt op dit moment op een grote online casino die door veel geldprinten in leven wordt gehouden. Dit staat niet in correlatie tot de huidige economische groei. Dit is niet geruststellend. Hoe kan ik hier nu op een veilige manier mijn geld beleggen? Of is beleggen een vorm van online wedden geworden? Vervolgens, wat is de beste bank wanneer je geen spaarrente meer krijgt en weet dat de corruptie aan de top van ons bankwezen overweldigend is. Ja zeker, dit is een feit. Dit hebben dappere klokkeluiders en bankiers binnen de Wereld Bank aangetoond en ook de LIBOR-affaire heeft dit uitgewezen. Laat niet al uw spaargeld op een reguliere grote bank staan, waar u de normale betaalrekening heeft. Het volgende kunt u al makkelijk doen:
1. Zoek naar een gezonde, relatief kleine bank met veel reservers zoals de BigBank in Europa. De beste bank om te sparen is de BigBank. Als U echt zeker wilt zijn. Maak dan ook gebruik van een extra offshore 100 % reserve bank, weg met een deel van je kapitaal uit Nederland. Wanneer het echt mis gaat zullen de spaarcentjes eraan gaan. 
2. Reguliere banken zijn duur. Vervolgens zou u vele online betalingen kunnen verrichten via de veel goedkopere en snellere online betalingssystemen van PayPal en Skrill die meer en meer overal worden geaccepteerd. Vooral Skrill is interessant aangezien je deze kunt koppelen aan een aparte PrePaid card van het PaySafe kantoor in Oostenrijk. Het Oostenrijkse bankwezen weet nog wat het woord bank privacy betekent! Bovendien andere nieuwe fintech p2p oplossingen zijn er beschikbaar voor het wisselen van geld (CurrencyFair) en het lenen van geld (Lendico). Kleine bedrijven kunnen ook dure banken overslaan bij het opzetten van POS-systemen en makkelijk mPOS software systemen implemeneren zoals die ontwikkeld worden door SumUp en iZettle.
Een andere goede zet is om zelf je eigen centrale bank te worden door het aankopen van zilver en het investeren in goud bij Holland Gold of AmsterdamGold. Neem de controle terug over de eigen besparingen en bescherm een gedeelte van je vermogen en koopkracht. Ben je echt fanatiek en niet bang om je bank daadwerkelijk vaarwel te zeggen, dan koop je bitcoins! Bitcoin kan ons bank systeem volledig op z’n kop gooien en geld daadwerkelijk democratiseren, terugbrengen naar het volk! Voor meer informatie: Waarom zou ik bitcoins kopen?
De beste bank in het licht van de avondscherming van het huidige bancaire paradigma:
De meeste banken in Europa zijn undercapitalized. Dit is geen loze uitspraak, het is de bittere realiteit die we op deze site Beste Bank Advies verder zullen bespreken. Nederland wordt wakker! Neem geen risiko’s en verspreid de eitjes over verschillende mandjes!
Aangaande een mogelijke beste bank voor je spaarcentjes en je vermogensbeheer moeten we een aantal zaken op een rijtje zetten. Sinds de plundering van Cyprus weten we allemaal dat spaartegoeden niet meer echt veilig staan op een bank. De waarde van de bankgarantie (alleen geldig voor bepaalde spaargelden) die wordt beloofd door de overheid, staat nu zelfs ter discussie! Vooral als je spaartegoeden staan op een zogenaamde zombiebank is het zeker tijd om het spaargeld van deze bank te halen. Het is een feit dat de Nederlandse banken te weinig reserve kapitaal hebben (undercapitalized). Er zijn geen garanties meer voor de gewone burger en deze zal zich zelf moeten leren beschermen. Op deze website zullen we mogelijkheden bespreken om je geld te beschermen en de beste bank voor je spaargeld te vinden. Dit doen we in het licht van de huidige schuldencrisis en de werking van ons corrupte bankenbestel.
Wat zijn de condities waaraan de beste bank aan moet voldoen?
1. De beste bank werkt op basis van Complete Reserve Banking!
Waarom moet de beste bank hieraan voldoen? Laat ons dit wezenlijk feit eens verder uitdiepen. Doordat ons bankensysteem vooral geld maakt door het verstrekken van leningen (c.q. schulden) gebaseerd op een systeem van fractioneel bankieren en deze schulden vooral (stak) en nog steeds steekt in speculatieve projecten, is er een behoorlijk hoog risiko dat een schuldenaar kopje onder kan gaan alsmede uiteindelijk de bank die de lening verstrekte.
De economische crisis in 2008 heeft ons geleerd dat dit bestel ongezond is, dat banken als domino steentjes kunnen omvallen en dat de meeste banken weinig reserves hebben. In feite, de bankencrisis is nog steeds niet voorbij en nog vele banken zullen in elkaar storten de komende tijd. Er is nog steeds een groot risiko dat het gehele bestel in elkaar valt waarbij de Westerse wereld definitief haar macht en kracht verliest aan het Oosten.
De lering die wij hieruit kunnen trekken is dat een veilige, goede en dus de beste bank niet op fractioneel bankieren moet zijn gebaseerd of zich moet gedragen als een traditionele depositobank. Als we het extreem oppakken dan kunnen we stellen dat alleen op een 100 % reserve bank uw geld veilig staat. Zo een bank is niet gevoelig voor bankruns en kan niet failliet gaan door zeepbellen, derivaten en daardoor ook niet de spaartegoeden kan toe-eigenen in het geval van een dreigend faillissement.
Helaas, de Nederlandse banken werken allemaal op basis van fractioneel bankieren en hebben veel te weinig reserves. Alleen de BIGBANK als een echte depositobank komt in aanmerking. Het veranderen van spaarbank kan een goede zet zijn. Je kunt de spaarrekening van Bigbank gemakkelijk koppelen met je Nederlandse betaalrekening. Daar staan uw spaargoeden veilig en gescheiden van uw reguliere bank! Voor meer informatie: waarom zou ik sparen bij BIGBANK? 
In ieder geval, het vinden van een echte reserve bank is zoeken naar een speld in een hooiberg. Het zijn vooral de banken in Hong Kong en Singapore die zeer goede reserves hebben, maar werken nog steeds op fractioneel bankieren. Een uitstekende en naar mijn mening beste private offshore bank die echt aan deze belangrijke reserve eis tot 100 % voldoet is de Euro Pacific Bank in St Vincent. Deze unieke bank in de wereld is opgericht door Peter Schiff. Hij was een van de weinige economen die de bankencrisis in 2008 voorzag, maar niemand wilde luisteren, er waren immers enorme miljoenen bonussen te verdienen met de schandalige hypotheekzwendel op Wall Street en de economie ging toch goed…..
2. De beste bank respecteert een waterscheiding tussen regulier bankieren en speculatie!
Helaas, alle banken in het Westen volgen de voetsporen van de corrupte investeringsbanken in Wall-Street en de City of London. De bankenlobby heeft in de jaren negentig hard gewerkt aan de deregulering van de financiële markten en het verwerpen van de Glass-Steagall act onder de Clinton jaren.
De Glass-Steagall act was na de crash van 1929 in 1933 ingevoerd om te voorkomen dat banken te veel risico’s namen met de spaarcentjes van rekeninghouders. Er moest een duidelijke waterscheiding komen tussen de activiteiten op de effectenhandel van investeringsbanken op de beurzen en de reguliere commerciële taken van een bank zoals het bedienen van haar klanten, het openen van rekeningen, spaarrekeningen en het uitgeven van leningen voor goede investeringen. Met andere woorden, grote banken moesten met hun vingers afblijven van de spaarcentjes van haar rekeninghouders om daar me te gaan speculeren op de beurs en gewoon de burgers en bedrijven helpen met het opbouwen van hun vermogen.
Sinds 1999 is deze wet die de burger moet beschermen door Clinton opgedoekt. De banken hebben vrijspel gekregen. Sindsdien hebben banken veel meer risico’s genomen en de spaarcentjes van hun klanten opgesnoept daar waar het mogelijk was. Een recent voorbeeld is het schandaal rond MF GLOBAL. Helaas, banken respecteren niet meer ons geld en daarom is het zaak om een bank te kiezen die van ons geld afblijft en niet gebruikt voor speculatieve doeleinden. Bijna alle grote banken zijn volledig corrupt, waaronder ook de World Bank en de gevaarlijke Goldman Sachs bankiersgenootschap. De internationale corruptie van ons bankwezen is iets waartegen elke burger in opstand zou moeten komen. Helaas, het probleem is voor de meeste mensen abstract, tot dat men op de straat staat met een restschuld of tot dat de bank de spaarcenten confisceert. In ieder geval, alleen een klassieke, kleine spaarbank zoals de BIGBANK of een echte offshore bank zoals de Euro Pacific Bank respecteren deze waterscheiding. Deze banken hebben geen financiëringsgat en hoge debt to deposit ratio’s.
De Nederlandse banken leiden allemaal aan deze ziektes en wij als rekeninghouders zijn afhankelijk van de staat voor de bescherming van ons geld. Bedenk wel even dit, zodra u uw geld op de bank zet, leent u het in feite uit aan de bank. De bank kan vervolgens uw geld weer uitlenen aan iemand anders. In hoeverre is het dan nog wel eigenlijk uw geld?  De megabanken respecteren natuurlijk helemaal niks en willen zo veel mogelijk invloed uitoefenen op de politiek. Wat is de morele code van de megabanks? Deze laat zich zo samenvatten: Banks regard paying enormous fines to regulators as simply the “cost of doing business”. They never consider the morality of what they are doing, only the financial outcome. If it’s positive, it’s worth doing, even if it is in fact criminal. This is no different from how the Mafia do business. Verliezen moeten worden gesocialiseerd d.w.z. worden betaald uit de zakken van de burgers. Dit blijkt ook weer uit de laatste H.R. 83 Cromnibus Bill voor het financieren van extra leningen aan de Amerikaanse staat tot september 2015. Citibank en andere megabanks hebben flink onderhandeld voor het verwijderen van enkele Dodd-Frank bepalingen.De rekeninghouders kunnen nu opdraaien voor verliezen die banken mogelijk oplopen in de handel van derivaten! Deze clausule was door CitiBank al netjes geschreven en werd  zonder problemen overgenomen. De banken controleren de Amerikaanse regering. Het onwaarschijnlijke is ook bijna te gek voor woorden. Citibank zal haar hoofdkantoor begin 2015 verhuizen naar het kapitool! Ze gaat naast het Huis van Afgevaardigden zo’n 3000m2 kantooroppervlakte huren! Je kunt het niet verzinnen….onze werkelijkheid is gekker dan fictie! Voor bronnen zie onderaan dit betoog.

3. De beste bank zou mogelijkheden moeten aanbieden voor het openen van Gold Backed Accounts
Ons huidige financiele systeem en betalingsverkeer is gebaseerd op de US Dollar. De US Dollar is de reserve currency van alle internationale betalingen mede dankzij het feit dat olie eigenlijk alleen mag worden verhandeld in US Dollars. Voorheen werd de waarde van de Dollar bepaald door de waarde van het goud in de kluizen van de Amerikaanse centrale bank.
Sinds 1973 heeft de Amerikaanse overheid de converteerbaarheid van US Dollars in goud gestopt. Dit kwam doordat de Amerikaanse overheid enorme schulden had opgebouwd dankzij de Vietnam oorlog. De Fransen werden ongerust en wilde toen der tijd de US Dollars die ze hadden converteren in goud leverancies. De Amerikanen vonden dit geen leuk plan en waren bang dat meerdere landen hun US Dollar reserves wilden converteren naar goud. Nixon besloot toen om van de goudstandaard af te stappen.
De koers van de Dollar fluctueert nu t.a.z. van alle andere koersen en is alleen nog maar gedekt door de Amerikaanse wet (legal tender law), de sterkte van de Amerikaanse economie en het feit dat olie alleen in US Dollars kan worden afgerekend. Vandaar dat de term PetroDollar vaak wordt gebruikt. Het probleem is dat vele landen hier eigenlijk vanaf willen stappen (waaronder Iran). De wens wordt nu alleen nog maar groter doordat het alleen maar bergafwaarts gaat met de Amerikaanse economie. Sinds 1971 heeft de Amerikaanse overheid en haar burgers alleen maar enorme schulden opgebouwd. De oorlogen die Amerika voert om de waarde en macht van de PetroDollar in stand te houden, hebben ook veel en enorm veel meer geld gekost dan aanvankelijk gedacht. De oorlogen in het midden-oosten zoals in Irak zijn nooit gewonnen geworden. Ze hebben alleen de Amerikaanse overheid met een gigantische staatschuld opgezadeld ( en prachtige winsten voor het militair-industrieel complex). Meer en meer landen willen een einde van de US Dollar als onze wereldreservemunt. Ze werken hard op de achtergrond om dit mogelijk te maken. Zal de Chinese Yuan de nieuwe wereldreservemunt worden?
De situatie is onhoudbaar aan het worden en er wordt elke maand door de Federal Reserve enorm veel US Dollars digitaal geprint. Dit heeft geldontwaarding als gevolg met een bijkomend risiko voor hyper-inflatie. Een vooruitzicht dat de Amerikaanse economie daadwerkelijk zal herstellen is niet goed aangezien de babyboomers met pensioen gaan, de infrastructuur enorm verslechterd is en de fabrieken verhuisd zijn naar lage-lonenlanden in vooral Mexico en China. Gaat de Verenigde Staten het lot van Japan achterna?

Aangezien de economische situatie in de Verengide Staten niet rooskleurig is en het systeem van fractioneel bankieren aan het desintegreren is, maken vooral de Chinezen zich al klaar voor een nieuwe tijd waarbij vooral goud weer een voorname rol gaat spelen bij het vasstellen van de financiele krachtenveld in de wereld. De Chinezen zijn van goud exporteurs veranderd in enorme goud importeurs. De Chinese overheid maant haar burgers te sparen in goud. Chinezen beleggen in goud als of het in de uitverkoop staat. Goud is traditioneel gezien als de beste beschermer tegen geldontwaarding, inflatie en als de hoeksteen van de waardepaling van een munt. Naast de wet was de goud voorraad van een land medebepalend voor de sterkte van een munt. Op dit moment is de waarde van alle geldeenheden gebaseerd op alleen de wet of wel een overheidsdecreet (fiat), de relatieve sterkte van de onderlinge economieën en vooral het vertrouwen in het bankenbestel. De Chinezen en de Russen werken op de achtergrond met de BRIC-landen aan een plan-B voor de val van de US Dollar als de wereld reservemunt. De Chinezen zullen samen met de Russen en de BRICS werken aan een nieuwe Eurasian handelsblok, een nieuwe zijderoute. De volgende organizaties zijn al actief bezig om dit te verwerkelijken:

Shanghai Cooperation Organization
Silk Road Gold Fund
Shanghai Gold Exchange
Asian Infrastructure Investment Bank
BRICS Bank
Nieuw alternatief SWIFT systeem is ook onder ontwikkeling!

De val van de US Dollar als de wereld reservemunt is een kwestie van tijd. Aangezien ons bankenbestel is gebaseerd op fractioneel bankieren, speculeren en het maken van enorme schulden, zullen uiteindelijk de meeste economieen en landen in de Westerse wereld stuk voor stuk ten ondergaan vooral wanneer de V.S. uiteindelijk bezwijkt en de US Dollar haar status verliest als de reserve currency voor onze globale economie. In dat geval is alleen goud en zilver de enige bescherming van uw spaartegoeden. Een goede bank zoals de Euro Pacific Bank die naar onze mening de beste offshore bank is, biedt de mogelijkheid om te sparen op basis van goud en zilver gebaseerde konto’s. Bij de Euro Pacfic Bank kunt u zilver kopen en goud kopen! Wanneer de US Dollar valt, zal de geldontwaarding over de hele wereld niet te overzien zijn. De US Dollar kan vallen doordat ze bezwijkt onder haar eigen schuldenlast of doordat de EURO of de YEN eerst bezwijkt en vervolgens de US Doller meetrekt. Het is een kwestie van tijd, hoelang we nog hebben is moeilijk te zeggen, maar het is verstandig om net zoals de Chinezen in ieder geval een deel van uw spaartegoeden om te zetten goud of silver. De beste bank is naar onze mening een bank die dit mogelijk voor u kan maken. Euro Pacific Bank biedt u deze mogelijkheden. Een andere optie zou de dienstverlening van Doijer en Kalff kunnen zijn. Bij Doijer en Kalff kunt u via VIAMAT uw goud en zilver veilig buiten Europa opslaan.
3. De beste bank bevindt zich buiten de jurisdictie van de (nederlandse) overheid.
Helaas, de Nederlandse overheid heeft alle rotte banken opgekocht en niet failliet laten gaan via een Glass-Steagal achtige procedure. Politici leren ook nooit uit het verleden en hebben helaas niet veel kennis van de bankenwereld. Nu zitten we als Nederlanders met de brokken en alleen de Rabobank is nog zelfstandig. Het feit dat de overheid nu de rommel heeft opgekocht wil zeggen dat wij als burgers uiteindelijk aansprakelijk zijn voor de verdere toekomst van deze banken. De problemen binnen deze banken zijn helaas nog niet opgelost en het is zeer waarschijnlijk dat bij de volgende bankencrisis iedereen zal moeten bijdragen. Tip: BIGBANK is niet gelegen in Nederland. Voor meer info lees het artikel op biflatie.nl:  uw spaargeld is niet meer veilig!
In het ergste scenario zal zeker de overheid de spaartegoeden meenemen in een mogelijke nieuwe redding. Het confiseren van goud kan ook tot het menu behoren. Goud confiscatie is in het verleden al vaak voorgekomen, met als duidelijkste voorbeeld de bankencrisis in 1933 waarbij alle Amerikanen hun goud moesten inleveren. Dit staat ook in de Nederlandse wet. De overheid kan ons goud opeisen. Vandaar dat op dit moment de beste bank zich niet bevindt op Nederlandse bodem. De Euro Pacific Bank is gelegen buiten de Europese Unie op St. Vincent. Uw goud dat zou kunnen kopen en laten opslaan bij Euro Pacific Bank ligt in een veilige kluis in Australie. De nederlandse overheid kan niet uw geld nog uw goud confisceren.
De beste bank is uiteindelijk uw matras
Uiteindelijk is het altijd verstandig om wat geld in huis te hebben. Zeker in het licht van de laatste storingen van ons online banksysteem. Trouwens, op de bank is er toch bijna geen rente en deze weegt absoluut niet op tegen de mogelijke risiko’s. Uiteindelijk bent u zelf de beste bank, heeft u veel geld en goud, dan is het verstandig om voor een gedeelte offshore te bankieren met de BIGBANK en als u echt offshore wilt gaan, met de Euro Pacific bank. Dit zijn naar onze mening de beste banken wanneer u niet alles thuis in uw matras wilt hebben liggen. Voor een uitgebreide analyse over het feit dat uw geld niet meer veilig staat op een reguliere bank, kunt dit artikel van Reggie Middleton eens lezen.
EU depositors: your mattress is looking now very attractive! 
De beste bank is geen bank? Van fiat bankgeld naar eigen digitaal geld!
Koop Bitcoin, become your own bank! Bitcoin is een cryptocurrrency, een digitale valuta dat zonder banken werkt. Bitcoin en altcoins maken gebruiken van peer-to-peer-technologie om zonder centrale financiële instanties en centrale banken te kunnen werken. Bitcoin werkt niet op basis van fractioneel bankieren, maar verder op basis van wiskunde, algoritmes en encryptie. Het verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk. Bitcoin is open source; het ontwerp is openbaar en decentraal. Niemand is eigenaar of beheerder van Bitcoin en iedereen kan meedoen. Het maakt het ook mogelijk voor iedereen om online geld te verdienen zonder tussenkomst van spionerende  en bemoeizuchtige banken. Met Bitcoin schakelt u de banken uit en beschikt u volledig over uw eigen geld. Je kunt het vergelijken met het contant geld van het internet. Je bent daar gewoon eigenaar van wanneer je deze Bitcoins in een goede Bitcoin wallet hebt staan. Zo zeil je als een echte financiële watergeus rond de banken en centrale machten heen. Lees hier meer: Bitcoins kopen.
Hoe kan ik het beste banken vergelijken?
Wat is de beste bank voor leningen?
De beste bank voor je leningen is geen bank maar een sociaal netwerk of platform van kredietgevers en kredietnemers. Dit staat ook wel bekend als peer-to-peer lenen. In Nederland kun je van het platform van Lendico gebruik maken om een lening te krijgen. Als je een fervent Bitcoin gebruiker bent, kun je ook Bitcoin leningen krijgen. Allemaal leningen zonder dat er een Bank aan te pas komt, met vele betere voorwaarden en rentes.
Is er geen alternatief voor de Euro Pacific Bank?
Zeker, je kunt je geld investeren in bitcoin of andere altcoins. Dan stap je uit het bankparadigma. Ben je daar nog niet aan toe, dan kun je opteren voor slechte, meer traditionele alternatieven, deze bevinden zich in de private banking niche. Het beste is om daar te gaan voor private banking oplossingen van relatief kleine, zelfstandige spelers met hoge kapitaal reserves die een mogelijke bankcrisis kan weerstaan. Het probleem is dat deze private banking services niet beschikbaar zijn voor gewone man in de straat. Een off-shore banking oplossing zoals de Euro Pacific Bank deze aanbiedt heeft geen dremples. U hoeft dus niet over een groot vermogen te beschikken om uw relatief vermogen te beheren en veilig te stellen. De Euro Pacific Bank is in feite de meest gezonde private banking oplossing. Het probleem is dat andere private banking oplossingen vaak door grote investeringsbanken worden aangeboden zoals de beruchte Merill-Lynch die in 2008 in feite van de dood werd gered! Het is echt oppassen, misschien een goede offshore private banking oplossing in Zwitserland, Hong Kong, Singapore, Paraguay of Panama zijn een mogelijk goed alternatief.  Maar deze oplossingen zijn duur en niet voor de normale doorsnee spaarder! We raden onze lezers daarom ook aan om te sparen met de BIGBANK in Estland. Totaal onderschat land en bankland!
Maar u ziet, de beste bank voor het veiligstellen van uw vermogen bevindt zich volgens ons niet in Nederland Het is ook niet zo vreemd dat alle multinationals  hun geld parkeren op eilandjes. De beste bank bevindt zich niet in Nederland, niet in Europa of Amerika, maar in een land met een veilig en goed georganiseerde bankenstelsel zoals Panama, Zwisterland of St. Vincent.
Wat is de beste bank in Nederland? 
Als u een off-shore private bank wilt complementeren met een traditionele nederlandse bank die lekker fractioneel bankiert, dan is de Rabobank volgens de reguliere media, de beste optie. Volgens een recent onderzoek van de Global Finance Magazine is de Rabobank een van de meest stabiele en veiligste banken om mee te bankieren in de wereld. Niettemin heeft Moody’s de vooruitzichten voor de gezondheid van de Rabobank recent naar negatief bijgesteld: Moody’s negatiever over Nederlandse banken. Dit is niet een goed teken in combinatie met de vooruitzichten op de Nederlandse huizenmarkt, toenoemende staatschuld en toenemende problemen met de werkgelegenheid. Vooral de problemen met de Nederlandse huizenmarkt zullen ook de gezondheid van deze banken verder aantasten.
Naar onze eigen beoordeling is het misschien verstandiger om een kleinere en veel conservatievere bank te nemen. Een bank die weinig of geen risiko’s neemt met het spaargeld van haar klanten en niet meespeelt met het risicovolle speelgoed van Wall Street. Een conservatieve en gezonde bank in Nederland is de Argenta bank. De Argenta bank is de beste bank wanneer u op zoek bent naar een traditionele, veilige bank die het belang van haar klanten voorop stelt. Deze kunt u vervolgens combineren met een traditionele spaarbank zoals de BIGBANK en een veilige off-shore bank zoals de Euro Pacific Bank waar u een gedeelte van uw vermogen legaal veilig kunt wegstallen. Doe dit als een plan-B wanneer het mogelijkerwijze totaal verkeerd kan gaan met de Nederlandse bankensector. Verhuis een gedeelte van uw vermogen voordat capital controls worden opgelegd. Leer van wat er met onze zuiderburen nu gebeurd, helaas het is echt mogelijk dat dit ook met Nederland kan gebeuren. Dus, de beste bank voor uw spaartegoeden en vermogen is helaas niet in Nederland te vinden. De beste bank in Europa volgens een onderzoek van Bloomberg ligt in Zweden, dit is de Handelsbanken.
Conventioneel overzicht van de beste, stabiele en veilige banken in de wereld.
PDF Bloomberg Markets – Strongest banks in de World
Wat is de BIS – de Bank for International Settlements
Wat is een internet of things?
Is de hoogste spaarrente nog wel wat waard op lange termijn?
Beter zilver dan goud kopen?
Er zijn duidelijke aanwijzingen dat een bail-in daadwerkelijk in de wetgeving wordt ingebouwd om banken te redden in de toekomst:
No bankdeposits will be spared from confiscation
Maar de ECB’s stress testen dan? 
De ECB’s stress testen voor de Europese banken zijn zeer symbolische rapporten die het vertrouwen moeten herstellen in de Europese banksector. Een onpartijdig onderzoek is het zeker niet. Wie moet de boel opruimen wanneer er een bank in elkaar valt? De ECB heeft pas nog een grote Portugese bank gered…..  Ondanks de mooie term, zijn het beperkte modellen die worden losgelaten. In de meeste recente stress test van oktober dit jaar 2014 zijn onder andere twee negatieve scenario’s niet in aanspraak genomen: deflatie & ruzie met Rusland. Precies, deflatie is nu toegenomen bij onze zuiderburen en ruzie met Rusland is er ook al gemaakt. Voor meer informatie: ECB’s credibility.
Volg de Beste Bank Advies op Google+
CBIT – De beste bank doelstelling:  ik hoop dat de site vooral bijdraagt om kennis te verspreiden over constructieve stappen die we kunnen zetten om ons financieel vrijer en onafhankelijker te maken van banken en centrale machten (in die mate dat het voor iemand mogelijk is). Geld moet vrijer en meer onafhankelijker zijn van centrale manipulerende machten zoals corrupte banken, mega-corporaties en machtspolitici. Vooral Bitcoins, NXT en Bitshares maken het mogelijk om geld weer vrijer en onafhankelijker te maken van krachten die niet in het voordeel van de Nederlandse burger werken. Stemmen met de voeten, door zo veel mogelijk buiten het systeem te zeilen, is in ieder geval iets wat we kunnen doen om een verschil te maken, financieel vrijer te worden en laten zien dat we het niet meer pikken.  Voor meer informatie voor het vinden van alle artikels: blog!
 
CBIT – De beste bank disclaimer – aangaande de alle informatie op de beste bank.org CBIT ADVIES: dit artikel is de persoonlijke mening van onze auteur Jan de Vries en dit artikel moet dus niet worden beschouwd als investeringsadvies. De informatie is puur aangeboden ter kennisgeving en we kunnen niet garanderen dat uw geld veilig staat waar dan ook. Uiteindelijk bent u zelf de beste bank van uw eigen vermogen en moet u voorzichtig zijn met wat u met uw vermogen gaat doen, vooral in deze zeer onzekere tijden. Voor meer informatie: disclaimer & privacy policy & contactformulier.
CBIT – beste bank – een zeer kleine greep uit een aantal Bronnen:
Burning Platform:  Citigroup moves into the US Capitol Building
New Scientist – Banks rule the world!
Artikel over de enorme corruptie en macht van de megabanken in onze wereld.
Are You about to get Cyprus’d Ireland?
EuroMoney & Europese schuldencrisis
Binaire opties en een strategie voor beginners.
ConsumentenBond Bankmonitor 2014
China medebepaalt vanaf nu de wereldorde.
CRC-Report – still Too Big to Fail
Derde Wereldoorlog
 

in